Skip to main content

PERSONVERNERKLÆRING

SIST OPPDATERT: 18. februar 2021

 

1. VIKTIG INFORMASJON OG HVEM VI ER

INNLEDNING
Dette nettstedet administreres av AETN UK («AETN», «vi», «oss» eller «vår»).

Vi respekterer personvernet ditt og er forpliktet til å beskytte personopplysningene dine.

 

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi tar vare på personopplysningene dine når du besøker nettstedene våre (inkludert blaze.tv, skyhistory.co.uk, crimeandinvestigation.co.uk, aenetworks.co.uk og lifetimetv.co.uk og deres internasjonale versjoner som angitt nederst i denne personvernerklæringen) eller bruker noen av våre digitale medier, og forteller deg om dine personvernrettigheter og hvordan loven beskytter deg.

FORMÅL

Formålet med denne personvernerklæringen er å gi deg informasjon om hvordan vi innhenter og behandler, altså lagrer, bruker og deler, personopplysninger om deg som vi innhenter når du besøker og bruker nettstedene, applikasjonene, miniprogrammene, bloggene, spillene og våre andre nettbaserte eller digitale tjenester som vi tilbyr deg og andre brukere («digitale medier»; herunder alle data du eventuelt gir oss gjennom nettstedene og/eller de digitale mediene når du f.eks. registrerer deg for å abonnere på et nyhetsbrev eller delta i en konkurranse.

Nettstedene våre er ikke beregnet på barn, og vi innhenter ikke bevisst opplysninger om barn.Nærmere informasjon om hvordan vi behandler barns personvern finner du i avsnitt 7 nedenfor, under overskriften "Barns personvern".

Det er viktig at du leser denne personvernerklæringen sammen med eventuelle andre personvernerklæringer eller regler for rettferdig behandling som vi kan gi deg i spesielle tilfeller der vi innhenter eller behandler personopplysninger om deg, slik at du er fullstendig klar over hvordan og hvorfor vi bruker opplysningene dine.Denne personvernerklæringen er et tillegg til andre merknader og personvernregler og er ikke ment å overstyre dem.

 

BEHANDLINGSANSVARLIG

Behandlingsansvarlig for personopplysningene dine er AETN UK, firmanummer 03105704, som har adresse 1 Queen Caroline Street, Hammersmith, London W6 9YN.

 

Hvis du har spørsmål eller bekymringer knyttet til personvernet ditt eller vår bruk av personopplysningene dine, kan du kontakte oss på  feedback@aenetworks.co.uk.

2.HVILKE PERSONOPPLYSNINGER INNHENTER VI, HVORDAN OG HVORFOR?
Personopplysningene vi innhenter om deg faller generelt inn i følgende kategorier:

  • Informasjon du gir oss frivillig / direkte samhandlinger

Enkelte deler av nettstedene og de digitale mediene våre kan be deg om å oppgi personopplysninger frivillig: for eksempel kan vi be deg om å oppgi kontaktopplysningene dine (dvs. navn, e-postadresse, adresse og telefonnummer), kjønn og alder for å registrere en konto hos oss (da vil du velge et brukernavn og passord), abonnere på markedsføringskommunikasjon fra oss, delta i avstemninger, delta i konkurranser, motta premier og/eller sende forespørsler til oss, eller lignende.  

Hvis du sender inn en forespørsel til oss, eller på annen måte kommuniserer med oss, vil vi også innhente opplysninger du sender til oss, inkludert dine kommentarer og markedsføringspreferanser, eller svar på undersøkelser.

Vi vil bruke opplysningene eller en arkivering av samtalen vår for fremtidig referanse, og slik at vi kan tilby tjenester til deg mer effektivt.Vi vil også bruke personopplysningene dine til å administrere brukerkontoen din, for å kontakte deg med nyheter (inkludert månedlige nyhetsbrev for å varsle deg om konkurranser, for å tilby deg tilleggstjenester eller for å markedsføre til deg på andre måter) der loven tillater det, og for å tilby funksjoner og innhold som passer bedre for deg og for å analysere interessen din for tjenestene våre og generelle forbrukertrender, og mer generelt for å forstå hvordan nettstedene og de digitale mediene blir brukt, slik at vi kan gi deg en oppdatert, effektiv og pålitelig tjeneste og generelt drive og forbedre nettstedene og de digitale mediene våre.  Informasjon vi innhenter vil også bli brukt for å gjøre det mulig å overholde gjeldende lover og regler, verifisere identiteten din, forhindre svindel eller redusere kredittrisiko og muliggjøre vår overholdelse av alle avtaler vi har inngått (inkludert for å gjøre det mulig for deg å bruke våre digitale medier og tjenester).

Vanligvis vil personopplysningene du blir bedt om å oppgi, og årsakene til at du blir bedt om å oppgi dem, forklares for deg når vi ber deg om personopplysninger.

  • Informasjon som vi innhenter automatisk / automatiserte samhandlinger

Når du besøker nettstedene våre og / eller bruker våre digitale medier, innhenter vi automatisk visse opplysninger fra enheten din.  I noen land, herunder land i EØS, kan slike opplysninger betraktes som personopplysninger under gjeldende lover om datavern.

Spesifikt omfatter opplysningene vi samler inn automatisk informasjon som IP-adressen din, enhetstype, nettlesertype, nettaktiviteter og -mønstre, generell geografisk plassering (f.eks. på lands- eller bynivå) og andre tekniske opplysninger.  Vi innhenter også opplysninger om hvordan enheten din har samhandlet med eller på nettstedene og de digitale mediene våre, inkludert sidene du har fått tilgang til og lenker du har klikket på.

 

Ved å samle inn disse opplysningene kan vi bedre forstå de besøkende som bruker nettsteder og digitale medier fra oss, (herunder hvem som bruker dem og hvordan, og hvilket innhold som er av interesse for dem) og hvilke nettsider brukerne kom fra.Vi bruker disse opplysningene til interne analyseformål (for eksempel for å registrere og rapportere brukerprofiler, oppførsel, plassering, målgruppe, demografiske data og interessedata), måle ytelsen, effektiviteten og rekkevidden til annonsene våre (inkludert interessebaserte annonser) og markedsføringsarbeid på nettsteder og digitale medier og andre relevante steder, og for å forbedre kvaliteten på og relevansen av våre nettsteder og digitale medier for våre besøkende.  Vi vil også bruke disse opplysningene for å gjøre det mulig å tilpasse sider på nettsteder og digitale medier eller innstillingene dine.Avhengig av hvilke innstillinger du har valgt, inkludert bruken av informasjonskapsler, kan dette omfatte følgende:

• Utvikling, administrering og gjennomføring av reklame- og markedsføringskampanjer, kampanjer og tilbud, herunder om innhold, produkter og tjenester fra oss eller tredjeparters produkter, tjenester og andre tiltak.

• Sende interessebaserte annonser (også kalt målrettede eller personlige annonser eller reklame), som er annonsering basert på dine interesser, utledet fra dine aktiviteter over tid på nettsteder og digitale medier og nettbaserte tjenester som drives av tredjeparter, samt informasjon fra andre kilder.Interessebaserte annonser omfatter tekstannonser, bilder, animasjoner og videoer og kan vises for deg basert på ulike faktorer, inkludert konteksten til nettstedet eller appen de vises i (f.eks. sports- eller reisesdel), informasjon du ga til operatøren av nettstedet eller appen (f.eks. når du opprettet en konto), aktivitetene dine på nettstedet eller appen (f.eks. viste sider, utførte søk eller annonser du har klikket på) og informasjon som demografi, interesser og husholdning.Vær oppmerksom på at interessebaserte annonser kan vises til deg av tredjeparter, for eksempel annonsenettverk eller utvekslingsordninger.

• Innsamling av markedsforskning.Vi innhenter elektronisk og annen informasjon vi får om deg, herunder personopplysninger om deg, for å finne de målgruppene som mest sannsynlig vil respondere på annonser basert på demografisk informasjon, interesser eller husholdningsinformasjon.

• Kobling mellom enheter.Som kort nevnt ovenfor er det slik at hvis du får tilgang til nettstedene og de digitale mediene fra flere nettlesere eller enheter, vil vi, tjenesteleverandørene våre og andre tredjeparter forsøke å etablere forbindelser mellom og koble de forskjellige nettleserne og enhetene du bruker for å få tilgang til nettstedene og digitale medier og innholdet vårt eller annonsene våre som publiseres andre steder, under visse omstendigheter.Dette hjelper oss med å gi deg en sømløs brukeropplevelse på tvers av nettlesere og enheter du bruker og gir deg dermed mer relevant innhold og annonser (f.eks. slik at vi unngår å vise deg den samme artikkelen to ganger).Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for informasjon om hvordan du kan gå frem for å begrense kobling på tvers av enheter.

Som forklart blir noen av disse opplysningene samlet inn ved hjelp av informasjonskapsler og lignende sporingsteknologi, og dette er forklart nærmere i avsnitt 5 nedenfor under overskriften "Informasjonskapsler og annen sporingsteknologi".

 

3.HVEM DELER VI PERSONOPPLYSNINGER MED?
Vi kan dele personopplysninger om deg til følgende mottakerkategorier:

• Tilknyttede selskaper og datterselskaper.Vi samarbeider tett med tilknyttede selskaper og datterselskaper i gruppen av selskaper vi deler opplysningene dine med der det er nødvendig eller hensiktsmessig for driften av nettstedene og de digitale mediene.

• Eksterne tjenesteleverandører og samarbeidspartnere.I forbindelse med drift og levering av nettsteder og digitale medier engasjerer vi forskjellige tredjeparter for å levere databehandlingstjenester til oss (for eksempel for å støtte levering av, tilby funksjonalitet på eller bidra til å forbedre sikkerheten til nettstedene og de digitale mediene våre), eller som på annen måte behandler personopplysninger for de formålene som beskrives i denne personvernerklæringen eller som du får varsel om når innhenter personopplysninger om deg.Dette kan omfatte operatører, arrangører eller leverandører av konkurransene, eller tredjeparter vi engasjerer for å tilrettelegge for utsending av nyhetsbrevene våre.

• Annonsører, reklame- og markedsføringsrelaterte tjenesteleverandører og samarbeidspartnere.Vi kan dele personopplysningene dine med annonsører, reklamebyråer, annonsenettverk, annonseutvekslingsordninger, markedsføringsbedrifter, teknologileverandører og andre enheter som oppretter, leverer og vurderer reklame- eller markedsføringskampanjer, herunder interessebaserte annonser.

• Sosiale medieplattformer.Hvis du samhandler med sosiale medier, deler innhold ved hjelp av delingsknapper for sosiale medier eller får tilgang til funksjoner på nettsteder og digitale medier med innhold eller funksjoner levert av sosiale medieplattformer, vil de relevante sosiale medieplattformene innhente opplysninger.Vi oppfordrer deg til å lese gjennom personvernerklæringene som gjelder for de sosiale medieplattformene du bruker, for å forstå deres personvernpraksis, som altså ikke kontrolleres av oss.

• Forretningspartnere.Under visse omstendigheter deler vi personopplysningene dine med forretningspartnere, inkludert, men ikke begrenset til, markedsføringspartnere, innholdssponsorer eller arrangører av arrangementer, til ulike formål.For eksempel samarbeider vi med en tredjepart for å tilby produkter på et kryssmerket, kryssponset eller krysspromotert grunnlag som innebærer deling av opplysninger.Disse tiltakene kan skje på nettsteder og digitale medier eller på andre medier.En forretningspartners deltakelse i et bestemt initiativ kommuniseres til deg ved å inkludere produktene, tjenestene eller merkevaren fra den aktuelle forretningspartneren.

• Andre parter når det er lovpålagt eller der det er nødvendig for å beskytte våre rettigheter.Vi vil dele opplysningene din med hvilket som helst kompetent rettshåndhevelsesorgan, tilsynsmyndighet, annen myndighet, domstol eller annen tredjepart der vi mener at utlevering er nødvendig eller hensiktsmessig for å beskytte, håndheve eller forsvare våre juridiske rettigheter, personvernet eller sikkerheten til våre ansatte, brukere av nettstedene og digitale medier eller andre personer og enheter, eller for å overholde eller håndheve gjeldende industristandarder, lov eller juridisk prosess, herunder som svar på rettskjennelser, bemyndigelser og andre forespørsler fra offentlige og statlige myndigheter.

• Bedriftstransaksjoner.Til en faktisk eller potensiell kjøper (og dennes representanter og rådgivere) i forbindelse med et faktisk eller foreslått kjøp, fusjon eller anskaffelse av noen del av vår virksomhet.

• Med samtykke fra deg.Til enhver annen tredjepart eller person med samtykke fra deg til slik deling.

 

4.HVORDAN VI BRUKER OG DET JURIDISKE GRUNNLAGET FOR BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGENE DINE
Vårt juridiske grunnlag for innhenting og bruk av de ovennevnte personopplysningene avhenger av de aktuelle personopplysningene og den spesifikke konteksten vi innhenter dem under.

Vi vil imidlertid normalt bare innhente personopplysninger om deg (i) hvis vi trenger personopplysningene for å utføre en kontrakt med deg, (ii) hvis slik behandling er i vår legitime interesse og ikke overstyres av dine interesser og rettigheter og (iii ) der vi har samtykke fra deg til å gjøre det.  I enkelte tilfeller kan vi også være juridisk forpliktet til å innhente personopplysninger fra deg, eller vi kan av andre årsaker ha behov for personopplysninger for å beskytte dine eller en annen persons vitale interesser.

Hvis vi ber deg om å oppgi personopplysninger for å oppfylle et lovkrav eller for å utføre en kontrakt med deg, vil vi gjøre dette klart på det aktuelle tidspunktet og fortelle deg hvorvidt slik overlevering av personopplysnigner er obligatorisk eller ikke (samt mulige konsekvenser hvis du ikke oppgir slike personopplysninger).  

Hvis vi innhenter og bruker personopplysningene dine for å beskytte våre (eller en tredjeparts) legitime interesser, vil denne interessen normalt være å drive våre nettsteder og digitale medier og for å kommunisere med deg etter behov for å tilby tjenestene våre til deg og/eller for vår å beskytte legitime kommersielle interesse, for eksempel når vi svarer på forespørsler fra deg, forbedrer nettstedene og de digitale mediene våre, gjennomfører markedsføring, eller for å oppdage eller forhindre ulovlige aktiviteter.  Vi kan også ha andre legitime interesser, og hvis det er hensiktsmessig, vil vi på det aktuelle tidspunktet forklare deg hva disse legitime interessene er.

Hvis du har spørsmål om eller trenger ytterligere informasjon om det juridiske grunnlaget vi baserer oss på for å innhente og bruke personopplysninger om deg, kan du kontakte oss ved hjelp av kontaktinformasjonen som vises øverst i denne personvernerklæringen.

 

5.INFORMASJONSKAPSLER OG ANNEN SPORINGSTEKNOLOGI

Du kan stille inn nettleseren din slik at den avviser alle eller enkelte informasjonskapsler i nettleseren, eller for å varsle deg når nettsteder legger igjen eller får tilgang til informasjonskapsler.Hvis du deaktiverer eller avviser informasjonskapsler, må du være oppmerksom på at noen deler av dette nettstedet kan bli utilgjengelige eller ikke fungere slik de skal.Vi bruker «informasjonskapsler» og lignende sporingsteknologi (samlet kalt «informasjonskapsler») for å innhente og bruke personopplysninger om deg, herunder for å levere interessebaserte annonser.For ytterligere informasjon om hvilke typer informasjonskapsler vi bruker, og hvorfor, henviser vi til våre opplysninger om informasjonskapsler.

 

6.HVORDAN SØRGER AETN FOR AT PERSONOPPLYSNINGENE MINE ER SIKRE?

Vi bruker egnede tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte personopplysningene vi innhenter og behandler om deg.  Tiltakene vi bruker er ment å sikre et sikkerhetsnivå som står i samsvar med risikoen ved å behandle disse personopplysningene.

 

7.BARNS PERSONVERN

Vi forventer ikke at nettstedene eller de digitale mediene våre vil bli brukt av personer under 16 år (hver av disse en «mindreårig»), og heller ikke at vi vil samle inn og bruke personopplysninger om mindreårige.  Hvis du er mindreårig, må du få en forelder eller verge til å gi tillatelse før du gir oss personopplysninger.

Hvis vi får kjennskap til at en mindreårig har gitt oss personopplysninger uten tillatelse fra forelder eller verge, vil vi fjerne disse opplysningene fra systemene våre.

 

8.DATALAGRING

Vi lagrer personopplysningene vi innhenter fra deg der vi har et kontinuerlig legitimt forretningsbehov for å gjøre det (for eksempel for å gi deg en tjeneste du har bedt om eller for å overholde gjeldende juridiske, skattemessige eller regnskapsmessige krav).  

Hvis vi ikke har noe pågående legitimt forretningsbehov for å behandle personopplysningene dine, vil vi enten slette, avidentifisere, aggregere, pseudonymisere eller anonymisere dem, eller hvis dette ikke er mulig (for eksempel fordi personopplysningene om deg ligger i et sikkerhetskopiert arkiv), vil vi lagre personopplysningene dine og isolere dem fra videre behandling til de kan slettes.

 

9.INTERNASJONALE DATAOVERFØRINGER

Personopplysningene dine kan overføres til og behandles i andre land enn landet du er bosatt i.Disse landene kan ha datavermlover som ikke samsvarer med lovene i landet du bor i (og i enkelte tilfeller kanskje ikke er like beskyttede).

Nærmere bestemt er nettstedsserverne våre plassert i Storbritannia, og gruppeselskapene og eksterne tjenesteleverandører og partnere opererer over hele verden.  Det betyr at når vi samler inn personopplysninger om deg, kan de bli behandlet i et av disse landene.

Vi har imidlertid tatt passende forholdsregler for å kreve at personopplysningene blir ivaretatt i samsvar med denne personvernerklæringen.Disse forholdsreglene omfatter bl.a. implementering av en konsernavtale som inneholder EU-kommisjonens standardkontraktsklausuler for overføring av personopplysninger mellom konsernselskapene våre, som krever at alle konsernselskaper beskytter personopplysninger de behandler fra EØS i samsvar med EUs datavernlov.  

Vi har iverksatt lignende egnede garantier med våre eksterne tjenesteleverandører og samarbeidspartnere.For ytterligere informasjon om disse garantiene kan du kontakte oss ved hjelp av kontaktinformasjonen som er angitt øverst i denne personvernerklæringen.

 

10.DINE JURIDISKE RETTIGHETER OG DATAVERNRETTIGHETER
Du har følgende datavernrettigheter:

• Hvis du ønsker å få tilgang til, korrigere, oppdatere eller be om sletting av personopplysningene dine, kan du når som helst gjøre det ved å kontakte oss ved hjelp av kontaktopplysningene som vises øverst i denne personvernerklæringen.Slike forespørsler er underlagt gjeldende lov.  

• I tillegg kan du motsette deg behandling av personopplysningene dine, be oss om å begrense behandlingen av personopplysningene dine eller be om av personopplysningene dine.Som nevnt kan du utøve disse rettighetene ved å kontakte oss ved hjelp av kontaktinformasjonen som vises øverst i denne personvernerklæringen, men vær oppmerksom på at slike forespørsler er underlagt gjeldende lov.

• Du har rett til å når som helst velge bort markedsføringskommunikasjon vi sender deg.  Denne rettigheten kan du utøve ved å klikke på lenken «avslutt abonnementet» eller «velg bort» i e-postene med markedsføringsinnhold vi sender deg.  For å velge bort andre former for markedsføring (for eksempel markedsføring i posten eller telemarketing kan du kontakte oss ved hjelp av kontaktopplysningene som er angitt øverst i denne personvernerklæringen.

• Tilsvarende, hvis vi har samlet inn og behandlet personopplysninger om deg med ditt samtykke, kan du når som helst trekke tilbake samtykket ditt.  Når du trekker tilbake samtykket vil det ikke påvirke lovligheten eventuell behandling vi har utført slik tilbaketrekking, og det vil heller ikke påvirke behandlingen av personopplysninger om deg som er utført på bakgrunn av lovlige behandlingsårsaker annet enn samtykke.

• Du har rett til å påklage vår innhenting og bruk av personopplysningene dine til en datavernmyndighet.  I Storbritannia kan du får ytterligere informasjon ved å kontakte Information Commissioner’s Office på: https://ico.org.uk/global/contact-us/.For datavernmyndigheter i EØS, Sveits og enkelte ikke-europeiske land kan du følge denne lenken: https://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm.)

 

11.TREDJEPARTERS NETTSTEDER

Dette nettstedet eller våre digitale medier inneholder lenker til tredjeparters nettsteder, programtillegg og applikasjoner.Når du klikker på disse lenkene eller aktivere disse tilkoblingene, kan tredjeparter samle inn eller dele data om deg.Vi kontrollerer ikke tredjeparters nettsteder og er ikke ansvarlige for deres personvernerklæringer.Når du går ut av nettstedet vårt, oppfordrer vi deg til å lese personvernreglene for hvert nettsted du besøker.

Hvis du følger en lenke fra nettstedet eller digitale medier som tilhører oss til en tredjeparts nettsteder eller andre digitale medier, bør du være oppmerksom på at disse nettstedene eller digitale mediene ikke er underlagt denne personvernerklæringen og kan ha egne personvernerklæringer.Vi påtar på ingen måte noe ansvar for slike tredjeparters nettsteder eller digitale medier.Sjekk personvernerklæringene som gjelder for tredjeparters nettsteder eller digitale medier før du sender personopplysninger til dem.

 

12.OPPDATERINGER FOR DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN OG DIN PLIKT TIL Å HOLDE OSS INFORMERT OM ENDRINGER

Fra tid til annen kan vi oppdatere denne personvernerklæringen for å ta hensyn til endringer i juridisk, teknisk eller forretningsmessig utvikling.Når vi oppdaterer personvernerklæringen vil vi gjøre det som med rimelighet kan forventes for å holde deg informert, i  samsvar med graden av endringer vi foretar.  Vi vil innhente samtykke fra deg for eventuelle endringer i personvernerklæringen hvis og der dette kreves av gjeldende personvernlovgivning.

Datoen øverst i denne personvernerklæringen angir når den sist ble oppdatert.

 

Det er viktig at personopplysningene vi har om deg er nøyaktige og aktuelle.Hold oss informert hvis personopplysningene dine endres mens du har et forhold til oss.

Følgende nettsteder administreres av AETN og dekkes av denne personvernerklæringen:

blaze.tv, skyhistory.co.uk, crimeandinvestigation.co.uk, aenetworks.co.uk and lifetimetv.co.uk, aenetworks.gallery (begrenset til ansatte), historytv.dk, historytv.fi, historytv.no, historytv.se, historytv.ro, historychannel.co.hu, history.nl, www.crimeandinvestigation.nl, historytv.africa, lifetime.africa, historytv.pl, lifetimetv.pl, crimeinvestigation.pl.