Skip to main content

OPPLYSNINGER OM INFORMASJONSKAPSLER

Sist oppdatert: 18. februar 2021

 

1. VIKTIG INFORMASJON OG HVEM VI ER

INNLEDNING

Dette nettstedet administreres av AETN UK («AETN», «vi», «oss» eller «vår»).

Vi respekterer personvernet ditt og er forpliktet til å beskytte personopplysningene dine.

 

Nettstedet bruker informasjonskapsler for å skille deg fra andre brukere av nettstedet. Det bidrar til å gi deg en god brukeropplevelse når du bruker nettstedet og lar oss også forbedre nettstedet vårt.

FORMÅL

Denne informasjonskapselen beskriver hvordan vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å gjenkjenne deg når du besøker nettstedene våre (inkludert blaze.tv, skyhistory.co.uk, crimeandinvestigation.co.uk, aenetworks.co.uk og lifetimetv.co .uk, og deres internasjonale versjoner som er oppført på slutten av disse opplysningene om informasjonskapsler), våre mikronettsteder, applikasjoner, widgets, blogger, spill, virtuelle verdener, konkurranser og andre nettbaserte eller digitale tjenester som vi tilbyr brukerne våre («digitale medier»).  Den forklarer hva disse teknologiene er og hvorfor vi bruker dem, samt hvilke rettigheter du har til å kontrollere hvordan vi bruker dem.

 

Hvis du har spørsmål eller bekymringer knyttet til vår bruk av informasjonskapsler eller annen teknologi, kan du kontakte oss på feedback@aenetworks.co.uk.

 

 

2.HVA ER INFORMASJONSKAPSLER

Informasjonskapsler er små datafiler med bokstaver og tall som, hvis du godtar det, vi lagrer i nettleseren din eller på harddisken til datamaskinen din når du besøker et nettsted eller digitalt medium.Informasjonskapsler inneholder informasjon som overføres til datamaskinens harddisk. Informasjonskapsler brukes ofte av eiere av nettsteder for å få nettstedene til å fungere, eller fungere mer effektivt, samt for å tilveiebringe rapporteringsinformasjon.  

 

3.TYPER INFORMASJONSKAPSLER

“Førsteparts-informasjonskapsler” er informasjonskapsler lagt ut av eieren av nettsiden (i dette tilfellet AETN).

"Tredjeparts-informasjonskapsler" er informasjonskapsler som legges ut av andre enn eieren av nettstedet, og som gjør det mulig å tilby funksjoner eller funksjonalitet fra tredjeparter på eller gjennom et nettsted (f.eks. annonser, interaktivt innhold og analyser).  Partene som legger ut disse tredjeparts-informasjonskapslene kan gjenkjenne datamaskinen din både når den besøker det aktuelle nettstedet og når den besøker enkelte andre nettsteder.

 

4.HVORFOR BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER?

Vi bruker førsteparts- og tredjeparts-informasjonskapsler av en rekke ulike grunner.Noen av informasjonskapslene er nødvendige for driften av nettstedene og de digitale mediene, og disse omtales som "essensielle" eller "strengt nødvendige" informasjonskapsler.

Andre informasjonskapsler gjør det også mulig for oss å spore og målrette oss mot brukernes interesser for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedene og de digitale mediene.   Tredjeparter leverer informasjonskapsler via nettstedene og de digitale mediene våre for annonsering, analysering og andre formål. Dette er beskrevet nærmere nedenfor.

De spesifikke typene av første- og tredjepartsinformasjonskapsler som leveres gjennom våre digitale medier og formålene de fyller beskrives i tabellen nedenfor (vær oppmerksom på at hvilke spesifikke informasjonskapsler som leveres kan variere avhengig av de spesifikke digitale mediene du besøker):

 

Typer informasjonskapsler

Hvem legger ut disse informasjonskapslene

Slik avviser du

Essensielle informasjonskapsler:Disse informasjonskapslene er strengt nødvendige for å gjøre tjenester tilgjengelig for deg gjennom våre digitale medier og for at du skal kunne bruke enkelte funksjoner, for eksempel tilgang til sikre områder.  

AETN UK

Siden disse informasjonskapslene er strengt nødvendige for å levere nettstedene og de digitale mediene til deg, kan de ikke avvises.

Du kan blokkere eller slette dem ved å endre nettleserinnstillingene dine, som beskrevet nedenfor under overskriften «Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapsler?»

Funksjonalitets-informasjonskapsler:Disse informasjonskapslene brukes til å gjenkjenne deg når du returnerer til nettstedene eller de digitale mediene.De gjør det mulig for oss å tilpasse innholdet vårt for deg, huske navnet ditt og innstillingene dine og til å forbedre ytelsen og funksjonaliteten på nettstedene og de digitale mediene for deg.

Opprinnelige system-informasjonskapsler (Drupal)


Eksempel:
Landskode

https://www.drupal.org/

Amazons nettserver


Eksempel:
AWSELB (kartinstansøkt)

https://docs.aws.amazon.com/elasticloadbalancing/latest/classic/elb-sticky-sessions.html

Disse er ikke-essensielle.Visse funksjoner kan imidlertid være utilgjengelige uten disse informasjonskapslene.

For å avvise disse informasjonskapslene må du følge anvisningene nedenfor under overskriften «Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapsler?»

Analyse- og ytelsesinformasjonskapsler:Disse informasjonskapslene innhenter opplysninger som brukes enten i aggregert form for å hjelpe oss å forstå hvordan nettstedene og de digitale mediene våre brukes eller hvor effektive markedsføringskampanjene våre er.Dette hjelper oss med å forbedre måten nettstedene og de digitale mediene fungerer på, for eksempel ved å sikre at brukerne lett finner det de leter etter.

Google
Eksempler:
_ga (google analytics for metrikk)

_gat (google analytics for metrikk)

Disse er ikke-essensielle.For å avvise disse informasjonskapslene må du følge anvisningene nedenfor under overskriften «Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapsler?»

Alternativt kan du klikke på den relevante fravalgslenken nedenfor:

Annonse-/målrettingsinformasjonskapsler:Disse informasjonskapslene registrerer besøket ditt på nettstedet, hvilke sider du har besøkt og hvilke lenker du har fulgt.De brukes til å gjøre annonsemeldinger mer relevante for deg.  De utfører funksjoner som f.eks. å forhindre at den samme annonsen stadig vises om igjen og sikre at annonser vises riktig for annonsører, og i noen tilfeller velge annonser utfra interessene dine.

Google
Eksempler:
Doubleclick.net

https://policies.google.com/technologies/types

Disse er ikke-essensielle.For å avvise disse informasjonskapslene må du følge anvisningene nedenfor under overskriften «Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapsler?»

Alternativt kan du klikke på den relevante fravalgslenken nedenfor:

Sosiale nettverks-informasjonskapsler:Disse informasjonskapslene brukes til å gjøre det mulig å dele sider og innhold som du finner interessant på våre digitale medier gjennom eksterne sosiale nettverk og andre digitale medier.  Disse informasjonskapslene kan også brukes i reklameøyemed.

Facebook

Eksempler:

Datr, dpr, Twitter, Mailchimp, Etc.

For å avvise disse informasjonskapslene må du følge anvisningene nedenfor under overskriften «Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapsler?»

 

5.HVA MED ANNEN SPORINGSTEKNOLOGI, F.EKS. NETTSIGNALER?

I tillegg til det som er angitt ovenfor kan informasjonskapslene vi bruker også overvåke trafikkmønstrene til brukere fra en side på nettstedene og/eller de digitale mediene våre til et annet, eller levere eller kommunisere med informasjonskapsler for å få vite om du kom til nettsidene og/eller de digitale mediene våre fra en elektronisk annonse vist på en tredjeparts nettside, for å forbedre nettsidens ytelse og for å måle effekten av markedsføringskampanjer på e-post.  I mange tilfeller er denne teknologien avhengig av at informasjonskapsler fungerer som de skal, og derfor vil funksjonen deres svekkes når du avviser informasjonskapsler.

 

6.LEVERER DERE MÅLRETTET REKLAME?

Tredjeparter kan levere informasjonskapsler på datamaskinen eller mobilenheten din for å vise reklame gjennom våre nettsteder og/eller digitale medier.Disse selskapene kan bruke informasjon om besøkene du har gjennomført på vårt og andre nettsteder for å vise deg relevante annonser om varer og tjenester du kan være interessert i. De kan også bruke teknologi som brukes til å måle annonsenes effektivitet.Dette kan gjøres ved bruk av informasjonskapsler eller nettsignaler for å innhente opplysninger om besøkene dine på vårt og andre nettsteder for å kunne vise relevante annonser om varer og tjenester som potensielt kan være av interesse for deg.Opplysningene vi innhenter gjennom denne prosessen gjør det ikke mulig for hverken oss eller dem å identifisere navnet ditt, kontaktopplysningene eller andre personlige identifiserbare detaljer, med mindre du velger å oppgi disse.

 

7.HVORDAN KAN JEG BLOKKERE ELLER KONTROLLERE INFORMASJONSKAPSLER?

Du har rett til å velge om du vil godta eller avvise informasjonskapsler.  Du kan stille inn dine preferanser for informasjonskapsler ved å klikke på de aktuelle fravalgskoblingene i informasjonskapseltabellen ovenfor.

Du kan også stille inn eller endre nettleserens kontroller til å godta eller avvise informasjonskapsler.Hvis du velger å avvise informasjonskapsler, kan du fortsatt bruke nettstedet vårt, selv om tilgangen du får til enkelte noen funksjoner og deler av nettstedet kan være begrenset.   Siden fremgangsmåten for å avvise informasjonskapsler gjennom nettleserens kontroller varierer fra nettleser til nettleser, bør du gå til nettleserens hjelpemeny for mer informasjon.

I tillegg tilbyr de fleste annonsenettverk deg en måte å velge bort målrettet reklame på.  Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til  http://www.aboutads.info/choices/ eller http://www.youronlinechoices.com.

 

8.HVOR LENGE KAN INFORMASJONSKAPSLER VÆRE LAGRET PÅ ENHETENE MINE?

Med unntak av viktige informasjonskapsler, utløper alle informasjonskapsler som beskrevet nedenfor:

Google Analytics-informasjonskapsler Som standard utløper en _ga-informasjonskapsel to år etter at den sist ble oppdatert.Hver gang et nytt treff sendes til Google Analytics, oppdateres informasjonskapselen.

Google Ads-informasjonskapsler utløper de siste 30 dagene etter at du sist klikket på annonsen.

Informasjonskapsler som leveres av AETN utløper de siste 10 månedene fra den dagen du sist besøkte nettstedet eller det digitale mediet.

 

9.OPPDATERINGER TIL DISSE OPPLYSNINGENE OM  INFORMASJONSKAPSLER

Vi kan oppdatere disse opplysningene om informasjonskapsler fra tid til annen for å gjenspeile for eksempel endringer i informasjonskapslene vi bruker eller av andre driftsmessige, juridiske eller tilsynsmessige grunner.  Derfor bør du lese disse opplysningene om informasjonskapsler regelmessig for å holde deg informert om vår bruk av informasjonskapsler og relaterte teknologier.

Datoen øverst i disse opplysningene om informasjonskapsler angir når de sist ble oppdatert.  

 

Nettsteder som administreres av AETN og dekkes av disse opplysningene om informasjonskapsler:

blaze.tv, skyhistory.co.uk, crimeandinvestigation.co.uk, aenetworks.co.uk and lifetimetv.co.uk, aenetworks.gallery (begrenset til ansatte), historytv.dk, historytv.fi, historytv.no, historytv.se, historytv.ro, historychannel.co.hu, history.nl, www.crimeandinvestigation.nl, historytv.africa, lifetime.africa, historytv.pl, lifetimetv.pl, crimeinvestigation.pl.